Știm că IPS Teofan al Iasilor s-a implicat în ajutorarea misiunii ortodoxe care se face in Africa (inclusiv de către monahii de la Măn. Grigoriu din Sf. Munte Athos). Iată că problema Ortodoxiei africane este urmărită și site-ul Doxologia al Mitropoliei Iașilor, de unde preluăm următoarele :

O binecuvântată tradiţie de mulţi ani uneşte mai mulţi oameni din comunitatea Bisericii Ortodoxe Sârbe “Sfântul Sava” de la Johannesburg, Africa de Sud, pentru ajutorarea orfelinatului Sf. Sava din Atridgeville, care este condus de preotul ortodox Frumenţiu.

Ajutorul constă în strângerea de ajutoare din partea credincioşilor ortodocşi, care apoi sunt trimise acestor copii care trăiesc într-o mare sărăcie. Acest an ajutoarele constau din: haine, încălţăminte, jucării, becuri, alimente (făină, ulei, orez, zahăr, legume, conserve) şi desigur dulciuri pentru copii. Darurile au fost aduse de Anul Nou copiilor din acest orfelinat.

Bucuria copiilor fără părinţi din orfelinat a fost imensă, unii dintre ei nici măcar nu ştiau că există un aliment numit ciocolată. Aceştia credeau că batoanele de ciocolată sunt jucării.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursawww.spc.rs