De inceput lectura cu aceste informatii generale despre Ortodoxia japoneza si istoria ei, despre parohiile existente acolo (exista si doua parohii romanesti), iar apoi urmatoarele:

Filocalia apare în traducere japoneză

Situl creştin Graecia orthodoxa ne informează că o ediţie a Filocaliei este în curs de editare.

Primul volum a fost publicat în 2006. Mai rămân 5 volume de publicat. Această ediţie este fondată pe ediţia scrisă elaborată şi publicată la Atena în 1991.

Ierarhul primat al Bisericii Ortodoxe a Japoniei este Înaltpreasfinţitul Daniel, Arhiepiscop de Tokyo şi Mitropolit al întregii Japonii, ridicat în această demnitate din 2000. Estimările arată că există 35.000 de creştini ortodocşi în Japonia.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://graecorthodoxa.hypotheses.org

[sursa noastra: http://www.doxologia.ro/filocalia/filocalia-apare-traducere-japoneza%5D

Un nou proiect al regizorului Martin Scorsese: istoria martirilor din Japonia

Recunoscut de către mulţi ca fiind unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor,  Martin Scorsese este pregătit să regizeze un nou film despre martirii creştini din Japonia.

Reverendul Tim Byron din Liverpool lucrează acum în Filipine. Acesta vorbeşte despre o istorie a regiunii, care crede că ar putea deveni un subiect de film. El a scris: “Istoria creştinismului în Asia este marcată de teribile suferinţe şi persecuţie, amestecate cu putere, corupţie, ignoranţă, prejudecăţi, suspiciuni culturale, greşeli teribile, acte de o mare generozitate şi sacrificiu. Unele dintre cele mai groaznice persecuţii ale creştinilor a fost în Japonia – după succesul călătoriilor misionare ale iezuitului Francis Xavier. Istoria martirilor din Japonia este puternică şi ar trebui să fie cunoscută de o mai mare audienţă”.

Acum, această istorie de suferinţe şi misiune va fi imortalizată de faimosul scriitor japonez Shusako Endo şi unul dintre cei mai mari regizori din lume, Martin Scorsese.

Scorsese a anunţat noul său proiect cinematografic, bazat pe romanul classic al lui Endo, numit “Tăcere”. Regizorul a avut o tinereţe religioasă, dorind să se facă preot, şi făcând seminarul. Acum el crede că o asemenea istorie a persecuţiei ar aduce o cunoaştere mai bună a creştinismului în Asia.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ucanews.com

[sursa noastra: http://www.doxologia.ro/lumea-crestina/un-nou-proiect-al-regizorului-martin-scorsese-istoria-martirilor-din-japonia%5D

Nota Misiuneinafrica:

1. Scorseze a regizat un film blasfemic, bazat pe romanul „Ultima ispita a lui Hristos” al lui Kazantsakis, condamnat de Biserica Ortodoxa a Greciei. Stie cineva sa fi pocait public?

2. Viitorul lui film este despre martirii catolici, nu despre mucenici ortodocsi!

3. Desigur, exista si alte carti ortodoxe in japoneza, de vazut aici (pentru cei care studiaza limba japoneza si cauta o lectura duhovniceasca, pentru a studia mai cu spor). De asemenea, este de remarcat ca s-a facut, deja, in coproductie japonezo-apuseana, un alt film, dar despre martiriul crestinilor din lagarele japoneze din Al Doilea Razboi Mondial (deci nu din veacurile trecute). El se numeste „To end all wars” si are cateva elemente crestine de forta, aducand aminte de mucenicii nostri ortodocsi români sau de alte natiuni ori etnii din inchisorile comuniste. Daca ei pot face – si au si succes – noi de ce sa nu folosim arta cinematografica in scopuri apostolice/misionare si pastorale ORTODOXE, pentru ca iubirea aproapelui nu sufera sa vada cum ateii, paganii si heterodocsii sunt lipsiti de Adevar si Harul mantuirii, adica in afara Bisericii Ortodoxe! Noi l-am gasit aici, dar poate ca il veti gasiti intr-o varianta mai buna altundeva si ne veti semnala si noua. In scop aghiologic si apostolic ar fi si mai de folos un film despre mucenicia ortodocsilor chinezi, omorati acum mai bine de 100 de ani, in cadrul asa zisei rascoale „a boxerilor” – subiect pe care, probabil, il vom relua intr-o postare separata!