Tags

, , , ,

Hristos a înviat!
Întrucât apostolatul ortodox se îndreaptă mai ales spre adulți, iar aceștia, în chip firesc, doresc să se boteze în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, iată schema rânduielii cu comentarii istorico-liturgice! Aviz preoților misionari și nu numai! Desigur, însăși frumusețea rânduielii are o dimensiune misionară în sine!

De remarcat faptul că puteți descărca articolul în format pdf despre rânduiala Liturghiei Baptismale. Aveți mai jos link-ul:

 Liturghia baptismală. Schema rânduielii cu comentarii istorico-liturgice

MM

Sau întreg articolul (mulțumiri părintelui Petru Pruteanu):

Liturghia baptismală. Schema rânduielii cu comentarii istorico-liturgice

 La rugămintea mai multor clerici şi studenţi teologi am revizuit şi republicat schema Slujbei Botezului unită cu Liturghia, încercând de a reconstitui vechea rânduială a “Liturghiei baptismale”, săvârşită cu regularitate în Biserică în primele 15 secole creştine. Spre bucuria noastră, tot mai mulţi clerici şi credincioşi au înţeles importanţa şi profunzimea acestei unităţi fireşti dintre Botez şi Liturghie şi, mai ales în diaspora, “Liturghia baptismală” este practicată pe larg. 

 La subsolul celor 6 pagini ale studiului găsiţi mai multe comentarii istorice, liturgice şi canonice, pe care le-am considerat necesare şi utile.

  Fişierul PDF poate fi descărcat de aici.  (update: 10.04.2013)