Οι κωδονοκρουσίες σκόρπισαν την είδηση στους πιστούς Καναγκέζους ότι ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης, ο Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος ήρθε για λίγες ημέρες στη Κανάνγκα να επικοινωνήσει, ευλογήσει, δώσει οδηγίες στους Ιερείς και τελέσει την Κυριακή της Σαμαρείτιδος την Θ. Λειτουργία.

Είναι αλήθεια ότι η μεγάλη μητρoπολιτική του περιφέρεια (18 φορές η Ελλάδα), δεν του δίνουν τη δυνατότητα της συχνής επισκέψεώς του στη Κανάνγκα και στις επαρχίες. Αλλά και ο κόπος της διδασκαλίας και διευθύνσεως της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» στη Κινσάσα τον απορροφούν.

Όμως να που δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί έστω και για λίγο κοντά μας.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν ο αρχιερατικός επίτροπος π. Ανδρέας kayaya, ο π. Χριστοφόρος, κάποιοι συνεργάτες και στην είσοδο της Ιεραποστολής οι 12 Ιερείς της Κανάνγκα.

Πρώτο του μέλημα να τελέσει τρισάγιο τόσο στους τάφους των Ιεραποστόλων π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου (τον είχε πνευματικό ο Σεβασμιώτατος), π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι, αδελφής Όλγας Παπασαράντου και του προσφάτως κοιμηθέντος, σεμνού και ευλαβεστάτου Ιερέως, π. Βασιλείου Muamba (62 ετών).

Ο π. Βασίλειος πατέρας 5 παιδιών, ανεχώρησε για τους ουρανούς τον Ιανουάριο αφήνοντας αγαθή μνήμη Ιερέως.

Ενταφιάστηκε πίσω από το Ιερό του Ναού της Αναλήψεως Κανάνγκα, όπου κάι οι τάφοι δύο άλλων κληρικών μας π. Νικοδήμου και π. Γουσταύου.

katagka

katagka1

katagka2

katagka3

Advertisements