Tags

, , , ,

Duminica, 13 august 2014, a fost inaugurata la Pyongyang prima biserica ortodoxa rusa in Coreea de Nord. Infiintarea acestei biserici pe teritoriul Coreei comuniste vrea sa duca la o imbunatatire a relatiilor ruso-coreene, a afirmat seful de Comitet al Bisericii Ortodoxe Coreene, Ho Il Jin. De asemenea, el a mai afirmat ca ‘Guvernul coreean va administra cu succes aceasta biserica’. Noul lacas de cult ortodox va oferi ocazia credinciosilor sa poata merge la sfintele slujbe ori de cate ori se vor afla in vizita in capitala Pyongyang. Insa, fondarea primei biserici ortodoxe pe teritoriul Coreei de Nord nu indica faptul ca tara se indreapta catre o sprijinire a practicii religioase. Practica libera a religiei este garantata de Constitutia coreeana dar, de fapt, nu exista libertate religioasa. De-a lungul anilor, organizatiile umanitare au semjnalat persecutiile asupra crestinilor practicanti in aceasta tara izolata.

Sursa, unde apar şi imagini:

http://basilica.ro/stiri/a_fost_inaugurata_prima_biserica_ortodoxa_din_coreea_de_nord.html

Citiţi şi: http://ziarullumina.ro/documentar/repere-istoria-bisericii-ortodoxe-din-coreea

Apoi, ş

tirea mai veche despre pregătirea finalizării bisericii ortodoxe în această ţară comunistă spunea astfel (http://basilica.ro/stiri/se_va_construi_o_biserica_ortodoxa_in_coreea_de_nord.html):

Se va construi o biserica ortodoxa in Coreea de NordSanctitatea Sa Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, si-a exprimat bucuria fata de initiativa Coreei de Nord de a construi o biserica ortodoxa in Pyongyang. In cadrul unei intalniri cu delegatia nord-coreeana, condusa de catre Pak Ui Chun, ambasadorul Coreei de Nord la Moscova, Sanctitatea Sa Alexei al II-lea a afirmat ca ‘Biserica ortodoxa din Pyongyang este o punte de legatura intre poporul rus si cel coreean’. Delegatia amintita a luat parte la slujba Sfintei Liturghii care a avut loc marti, in Catedrala ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Kremlin. Pana in acest moment exista o singura parohie ortodoxa in Coreea de Nord care, insa, nu are biserica, slujbele fiind tinute pana acum in cladirea Ambasadei Rusiei sau la cimitirul rus din Phenian. Constructia noii biserici ortodoxe a inceput in anul 2003 si se va finaliza anul urmator.

Advertisements